Mobilt Bredband » Artiklar » 3/Tre mobilt bredband recension

3/Tre mobilt bredband recension

Publicerad 2010-05-13 10:07 av Mobilt Bredband Guiden Tre Logo

Tre (3) har fått en rad utmärkelser för sitt mobila bredband, bland annat i Tidningen Mobil som 2009 utsåg dem till ”Bästa mobila bredband” för tredje året på raken. Även Expressen har i 2007 gett höga betyg till Tre, både med fem getingar och med titeln ”Bäst i test”. Tre har även, med hjälp av ett oberoende konsultföretag, testat sitt bredband på 160 olika platser i landet under 2008. Slutresultatet visade att Tre kan skryta med landets snabbaste bredband i både Malmö, Göteborg och Stockholm.

Tre Mobilt bredband just nu 3 månader gratis. Därefter 199 kr/månad.
>> Läs mer eller köp 3 mobilt bredband här

Bra att känna till om Tre mobilt bredband

Tre stryper din hastighet om du laddar ner mer än 20 GB under en månad, vilket betyder att du dessvärre kan få en hastighet på så lite som 200 Kbit/sekunden. Dock blir hastigheten som vanligt igen nästa månad.

Med mobilt bredband från Tre har du möjlighet att surfa över nästan hela Sverige. På Tre:s hemsida hittar du en täckningskarta där du kan ta reda på vilket mobilt bredband från Tre som passar just dig bäst. Generellt sett täcker Tre in 97 % av landet med sitt nät. För att kunna använda mobilt bredband ifrån Tre behöver du antingen ett modem eller ett datakort till datorn, vilka bägge är kompatibla med både PC och Mac. Detta betyder att de flesta av Tre:s produkter är tillgängliga för alla, oavsett dator.

Olika mobila bredband från Tre

Tre kan erbjuda flera olika typer av mobilt bredband, beroende av vilka behov du har: 3Bredband Bas, 3Bredband Plus och 3Bredband Max. Dessutom finns även 3Bredband Kontant. Du kan använda dem både som komplement till ditt fasta bredband och som fristående.

Först och främst kan du med deras grundabonnemang 3Bredband Bas få en hastighet på upp till 2 Mbit/sekunden. Detta passar bäst dig som inte surfar så ofta och som inte behöver så hög hastighet. Det andra alternativet är 3Bredband Plus med Turbo 3G, där du får en hastighet i upp mot 7,2 Mbit/sekunden och med det tredje alternativet, 3Bredband Max, från Tre Mobilt bredband får du en surfhastighet på ända upp till 21 Mbit/sekunden. Alternativ 3Bredband Max använder sig av en teknik som heter HSPA Evolved.

Med 3Bredband Kontant surfar du för en fast månadskostnad och i paketet ingår även modemet E122, samt även en veckas gratis surftid. De olika abonnemangen kommer i olika långa bindningstider, men alla finns tillgängliga med 0 månaders bindningstid mot en extra engångskostnad för modemet.