Surfa billigare med mobilt bredband utomlands

Mobilt breband ska du inte egentligen inte använda utomlands, då du får betala för all trafik utomlands. Däremot Net1 mobilt bredband har fri surf i Norge, Danmark och Sverige på sitt abonnemang.

Vill du trots allt använda dig av ditt mobila bredband utomlands så har vi tipsen som spar dig massa pengar, och gör det humant att använda det utomlands.

Vi tipsar dig främst att använda WLAN-uppkoppling, men ska du använda breabandet så kommer här tips:

Stäng av automatiska uppdateringar på din dator

Vissa antivirus program och även Windwos har automatisk uppdatering och nerladdning av de senaste uppdateringarna. Stäng´av detta innan du åker utomlands, för det kostar.

Var uppmärksam

Popups och annat får du äkta dig för. De kan ladda om sig själva hela tiden och gör att du använder mer trafik. Dessutom bör du ha uppsikt för att du inte blir kapad på modemet.

Undvik att titta på bilder

Ju mer data du laddar ner, desto mer får du betala. Då du betalar för mängden trafik. Därmed kan annonser på sidor och bilder snabbt dra iväg, då de innehåller en mängd data. Även banners måste laddas vilket är en del data, så undvik sådana sidor med mycket banners. Likaså mail tar inte mycket data, men deras bilagor gör. Så undvik bilagorna, om du inte måste öppna dem.

Kolla upp din operatörs prislista

Du kan se vilken surfzon du kommer befinna dig i och därmed vad din kostnad kommer att vara. Är ditt mobila bredband inte operatörslåst, så kan du även köpa ett kort i respektiva land och surfa billigare.

Kolla alltså upp detaljerna innan hos din operatör innan du åker!