Tele2 – mobilt bredband

tele2Tele2 är idag en av Sveriges största mobiloperatörer. Förutom mobiltelefoni erbjuder Tele2 mobilt bredband. Det mobila bredbandet är ett trådlöst bredband som du kan ta med dig var du vill, till och med när du är ute och reser. Det enda du behöver är en bärbar dator och Tele2 USB-stick som du kopplar till din dator och sen är du klar för att surfa. Hos Tele2 kan du välja mellan flera olika typer av mobilt bredband. Du kan välja mellan olika hastigheter, mellan flera tillvalstjänster och nu också 4G. 4G är den nya generationen av mobilnät som tillåter dig att surfa, ladda ner och ladda upp snabbare än vad du någonsin kunnat tidigare. Idag är 4G begränsat till några få orter i Sverige men Tele2 ligger i framkant när det gäller utbyggnaden av 4G nätet. Gå in på Tele2 hemsida och sen om du har tillgång till 4G idag, om inte så finns det en mycket god chans att du är en av de lyckliga som får 4G under 2011.

Har du frågor om mobilt bredband eller vill du uppgradera ditt mobila bredband hos Tele2 till 4G så är du alltid välkommen att höra av dig till Tele2 kundtjänst per telefon eller via hemsidan eller så kan du besöka din närmaste Tele2 återförsäljare.

Hemsida: http://www.tele2.se

Recension av Tele2s mobila bredband

Tele2 täcker in 95 % av Sverige och använder sig av 3G Turbo+. Teleoperatören har fått många priser genom åren, både av konsumenter och av experter, tidningen M3 utnämnde dem till ”Bästa Mobila Bredband 2009” .

Tele2s mobila bredband kostar från 89 till 229 kr/mån.
>> Läs mer eller köp Tele2 mobilt bredband här

Bra att känna till om Tele2 mobilt bredband

Tele2 har en 14 dagars nöjdkundgaranti, vilket innebär att du får lämna tillbaka ditt modem om du inte är nöjd, även om du har skrivit på en uppbindningstid. Tele2 har även runt 700 surfzoner över hela landet, där du kan surfa i hastigheter upp till 22 Mbit/sekunden, utan extra kostnad. Dessa surfzoner hittar du exempelvis på flygplatser, tågstationer, hotell och caféer. På deras hemsida hittar du en täckningskarta där du kan se vilka delar av landet som täcks av Tele2.

Tele2 stryper hastigheten på det mobila bredbandet om du överskrider en viss datamängd, beroende av vilket mobilt bredband du väljer. Hastigheten dras ned till 200 Kbit/sekunden, men blir som vanligt igen nästa månad.

Olika mobila bredband från Tele2

Tele2 har ett flertal olika mobila bredband som passar olika användares behov. Har du bara behov av att kolla e-post, använda internetbanken och kanske läsa någon nättidning passar Tele2 Small bäst. Då surfar du i upp till 2 Mbit/sekunden och betalar en liten fast månadskostnad.

Hastigheten stryps vid 1 Gb. Det mest populära mobila bredbandet från Tele2 är Medium. Här kan du komma upp i 6 Mbit/sekunden och passar därmed dig som gärna kolla på rörlig media, brukar lyssna på webbradio och som surfar en hel del i övrigt. Du betalar en lite högre fast månadsavgift och kan använda 5 Gb innan hastigheten stryps.

För dig som verkligen är en storsurfare är det Tele2 Large som gäller. Large är ett mycket snabbt mobilt bredband, med vilket du kan kolla på film, ladda ner stora filer, samt surfa obegränsat och använda upp till 10 Gb innan hastigheten stryps. Är du slutligen i behov av ett mobilt bredband bara vid enstaka tillfällen är Comviq Surf ett bra alternativ. Då betalar du bara för då du faktiskt surfar och tankar på abonnemanget precis som med ett kontantkort för mobiltelefonen. Med Comviq Surf får du hastigheter upp till 3 Mbit/sekunden.

Tele2 täcker in 95 % av Sverige och använder sig av 3G Turbo+. Teleoperatören har fått många priser genom åren, både av konsumenter och av experter, bland annat har Aftonbladet gett dem betyget ”Snabbast Turbo 3G-nät” i 2009, tidningen M3 utnämnde dem samma år till ”Bästa Mobila Bredband” och PC för Alla gav dem Bäst i Test. Tele2 har även utmärkt sig i sin senaste reklamkampanj där de leker med ordet ”Cheap”, som även kan uppfattas som ”Sheep” (får).